Med u saću

Med u saću

posted in: Med kao lek | 1

Med u saću preporučuju brojni lekari, pčelari, farmaceuti i mnogi drugi. Svi znamo da je jako koristan i da povoljno utiče na naš organizam, ali ne znamo kako to utiče i zašto ?

Med u saću je skuplji od obicnog meda a često ni oni koji ga u saću prodaju pojma nemaju zasto je ustvari med u saću skuplji. Kada se objektivno laički pogleda, saće niko ne jede, dakle plati se skuplje a potroši se manje, nema logike .

Ipak postoji opravdanje….

Naš organizam ne sadrži fermente koji razlažu vosak (a to je saće).
Vosak inače razlaže ferment CIRAZA koji u ljudskom organizmu ne postoji, tako da ako pojedemo saće/vosak on se uopšte ne preradi vec izađe u istom obliku u kojem je i ušao u organizam.

Sada pogledajmo nesto drugo !!!
Bakterije koje izazivaju tuberkulozu i mnoge druge bolesti a pogotovu bolesti disajnih organa imaju voštanu opnu koja ih štiti ali i koja ima garantuje da ih ljudski organizam neće unistiti već obrnuto.

Kada jedemo saće koje je tesko za jelo … ali kada ga jedemo češće po malo…naš organizam reaguje i počinje da u tragovima stvara ferment CIRAZU kako bi moglo ono sto šmo uneli biti prerađeno.

Kada organizam stvori u tragovima ferment on rastvara-prerađuje vosak pa tako on “preradi” i voštanu prevlaku bakterija ako se usele u naš organizam a one bez te voštane prevlake ne mogu da žive i time smo ih se rešili.

Dakle jako je bitno žvakati med u saću češće u manjim količinama i to će nas sigurno zaštititi od nekoliko vrlo opakih bolesti.

 

izvor: pčelarstvo.org

 

loading...

One Response

  1. ljudski organizam je pun raznih mehanizama koje treba aktivirati unosom organske ili ti prirodne hrane u nepreradjenom obliku

Leave a Reply