Čarobni napitak za jačanje imuniteta – med i đumbir

posted in: Med kao lek | 0

Kako pojačati imunitet

Ako ste u potrazi za napitkom za jačanje imuniteta.. pročitajte sledeći tekst 🙂

Đumbir se koristi već hiljade godina kao lek, začin, hrana i sredstvo za ulepšavanje.

Ova biljka je poreklom iz Kine, ali sada se uzgaja u mnogim zemljama, uključujući Aziju, Indiju, Afriku i Karipska ostrva.

Đumbir je veoma popularan u kuhinji zbog svog posebnog ljutkastog ukusa, što je zasluga eteričnih ulja, koja sadrži koren đumbira.

Koren đumbira je dostupan u sirovom obliku, u prahu, ušećeren ili ukiseljen, u obliku sirupa ili tinkture u prodavnicama zdrave hrane i supermarketima.

Jačanje Imuniteta

Ova izuzetna biljka ima brojne dobrobiti za naše zdravlje. Đumbir poseduje antibakterijska, antigljivična i antitoksična svojstva, zbog toga se koristi kao prevencija gripe, prehlade kao i za jačanje imuniteta. Takođe ima i antihistaminska svojstva i zbog toga se koristi i kod alergija. Pored toga, deluje i antiupalno i zbog toga se koristi kod bolesti mišićno-koštanog i vezivnog tkiva. Naime, đumbir se pokazao kao odličan lek i protiv artritisa. Rezultati lečenja ovom namirnicom premašuju rezultate lečenja konvencionalnim lekovima. U kombinaciji sa medom mnogi tvrde da se dobija “čarobni napitak” koji pomaže kod lečenja raka i mnogih drugih bolesti.

Takodje jedan od jako dobrih namirnica za jačanje imuniteta jeste propolis, isto tako pročitajte jako dobar tekst kako pojačati imunitet sa medom u kombionaciji sa cimetom.

Kako pojačati imunitet – Recept:

Očistiti dva veća korena đumbira, a zatim ih u blenderu iseckati ili može se izrendati na najsitnije.
Pomešati sa 1/2 kg meda (domaćeg)

Uzimati 3-4 puta na dan po jednu kašiku, ali važno je da uzimate drvenom, plastičnom ili keramičkom kašikom. Zbog prevencije i jacanja imuniteta, dovoljno je 1-2 kasike dnevno. Prvi efekti se osete već posle nekoliko dana.

Leave a Reply