Čokoladne bombone sa medom

Čokoladne bombone sa medom

posted in: Recepti sa medom | 0

Iako će najviše obradovati mališane, ovaj slatkiš zadovoljiće i one ‘starije’ mališane među vama! Čokoladne bombonice sa medom super su slatkiš za rođendansku ili neku drugu zabavu, a osim što ne zahteva mnogo ‘specijalnih’ sastojaka, vrlo su jednostavani za napraviti. Evo šta trebate!

Sastojci:

7 kašika meda
40g kakaa
1 kašičica ekstrakta vanilije
1 kašika maslaca (istopljenog)
30 g šećera u prahu
prstohvat soli

Priprema:

1. U velikoj posudi izmešajte med, kakao i ekstrakt vanilije. Dodajte istopljeni maslac i mešajte dok se sve dobro ne sjedini. Dodajte šećer u prahu i malo soli i ponovo dobro promešajte.

2. U smesu zatim dodajte mleko u prahu, malo po malo, i mešajte drvenom kašikom dok se ne formira masa. Kada više ne možete mešati kašikom, vreme je da počnete mesiti rukama. Kada smesa postane čvrsta od nje napravite lopticu i stavite na masni papir koji ste prethodno premazali sa malo istopljenog maslaca ili ulja.

3. Smesu ostavite neprekrivenu na masnom papiru između 5 do 10 minuta. Smesa bi se za to vreme trebala spljoštiti. Formirajte bombonice po želji i umotajte ih, posebno, u masni papir. Čuvajte u frižideru, po mogućnosti u zatvorenoj tegli, a pre serviranja ih ostavite neko vreme na sobnoj temperaturi. Uživajte!

 

 

izvor: namirnice.ba

loading...

Leave a Reply